Arnhem AAN organiseert samen met duurzame wijkinitiatieven een markt voor… wijkinitiatieven! Ook als je net wil gaan beginnen in jouw buurt, is dit evenement precies wat voor jou!

Dus: wil je zelf met jouw buren aan slag met duurzaamheid in jouw wijk? Heb je altijd al wel eens willen weten hoe andere wijkinitiatieven dat nou voor elkaar krijgen? Hoe start je een club, hoe houd je het bij elkaar, hoe boek je successen en wat kan je allemaal voor elkaar krijgen?

In 2021 moet de gemeente voor alle wijken in de stad een Transitievisie Warmte  klaar hebben liggen. De gemeente weet natuurlijk best veel over jouw wijk. Maar jij weet meer! Jij weet beter wat de behoeftes en de mogelijkheden zijn. Gaat jouw wijk voor meer groen? Een buurtwarmtepomp? Een gezamenlijk zonnedak? Of eerst maar eens gezamenlijk naar de beste isolatie-mogelijkheden kijken in jouw buurt? 

Arnhem AAN is een platform van initiatieven dat zich bezig houden met verduurzaming in de brede zin van het woord. Buurtinitiatieven zijn aangesloten maar ook woningcorporaties, de gemeente en de lokale energiecoöperatie. Zij willen samen startende initiatieven verder helpen door te leren van elkaar. 

Van 11 tot 5 uur kun je terecht in Halte 2030 voor een initiatievenmarkt. Je kunt hier de actieve wijkbewoners het hemd van het lijf vragen. Ook is er een middagprogramma met drie korte lezingen over het wijkgerichte werken. Een over de landelijke trends, een over het provinciale en een over de lokale ontwikkelingen. Daarnaast zullen de AANjagers laten zien welke mogelijkheden er zijn om initiatieven te ondersteunen.

Geloof jij in de kracht om samen met jouw buurt of wijk de energietransitie aan te pakken? Kom dan ook op zaterdag 28 september! 

Waar: Halte 2030 (Oude Kraan 72 Arnhem) 
Wie: iedereen die geïnteresseerd is om in zijn of haar buurt aan de gang te gaan of al aan de gang is
Wanneer: op zaterdag 28 september van 11:00 tot 17:00 uur
Info: www.arnhemaan.nl of aanjagers@arnhemaan.nl