Zonnepanelen op het dak dankzij duurzaamheidslening

Met behulp van de duurzaamheidslening zijn inmiddels 43 projecten uitgevoerd. De meeste maatregelen betreft zonnepanelen. Er zijn ook huishoudens die gevel en vloer-isolatie hebben laten uitvoeren.

Voor meer informatie kijk bij het onderwerp Subsidies en financiering naar de duurzaamheidslening van gemeente Renkum.


Is uw vraag niet beantwoord? Bel 085 401 17 62
Wijkaanpak Heveadorp

Enkele jaren geleden kreeg Wim Schoonderbeek het idee om zoveel mogelijk eigen energie te gaan opwekken in Heveadorp.

Hij werd zich steeds meer bewust van de hoeveelheid energie die dagelijks verspild wordt. ‘Als elke geschikte vierkante meter dak nou eens benut zou worden door zonnepanelen, dan kon er wellicht voldoen­de elektriciteit voor het hele dorp opgewekt worden!’ Een duurzaam idee, waar alle inwoners van Heveadorp van moeten kunnen profiteren, vond Wim. Het idee werd een feit.

Onder de noemer ‘samen energiezuinig’ werd het Hevea­dorp Energie Initiatief geboren. Er zijn ook andere duurzame maatregelen onder­zocht. Zo bekeek het intiatief de mogelijkheden om woningen (extra) te isoleren en of LED-lampen en energiezuinige apparatuur toegepast konden worden.

De Wim-Wim combinatie bleek een Win-Win succes. “Binnen Heveadorp is ons initiatief enthousiast ontvangen. 50% van de bewoners reageerden positief op onze flyers”, vertelt Wim Huysman. “Omdat niet altijd de financiën aanwezig zijn om de nodige investeringen te doen, maakt een aantal bewoners gebruik van de Duurzaamheidslening van de gemeente Renkum.

Inmiddels zijn er in 2,5 maand al meer dan 20 woningen voorzien van zonnepanelen en er komen nog steeds nieuwe woningen bij!”

Wilt u ook meedoen aan het Heveadorp Energie-Initiatief? Dat kan, ook als u niet in Heveadorp woont! Neem voor meer informatie contact op via heveadorp-energie@xs4all.nl.


Is uw vraag niet beantwoord? Bel 085 401 17 62
Abonneren op Renkum