Het wordt weer kouder. Tijd om te gaan ontdekken waar jij energie en geld kunt besparen door je woning aan te gaan pakken. Om de mogelijkheden in kaart te brengen kun je een warmtescan laten uitvoeren.  

Via infraroodbeelden kun je zien waar de meeste energie jouw huis verlaat. En kom je er dus achter wat je kunt doen om energie en geld te besparen. Een ervaren scan maakt de scan van jouw woning. We voeren de scans uit in de vorm van een wandeling met een groep en als scan voor jouw eigen woning (individueel).

De scans kunnen het beste uitgevoerd worden in de periode december tot en met maart, en bij voorkeur bij lage temperaturen. Het kan zijn dat op het geplande moment de omstandigheden niet geschikt zijn. We maken dan een nieuwe afspraak.

Warmtewandeling in een groep

Je loopt met een coach met een groep bewoners van woning naar woning. De coach scant de woningen en wijst op eventuele warmtelekken. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen. De thermoscans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig. Buiten deze maanden kunnen we geen scans uitvoeren vanwege de te hoge temperatuur. Eventueel kun je je wel aanmelden, we plaatsen je dan op een wachtlijst voor het komende seizoen.

Wij zorgen voor de warmtecamera en de coach die de wandeling begeleidt en de scans uitvoert. Jij zorgt dat er ongeveer 6 enthousiaste buurtbewoners mee willen doen, plant samen met de coach een datum en zorgt dat alle bewoners op tijd aanwezig zijn. De wandelingen voeren wij bij voorkeur in de vroege avond uit, maar wel liefst op koude dagen. De woningen moeten goed verwarmd zijn, zodat temperatuurverschillen goed zichtbaar zijn. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en je ontvangt van de woningen snel daarna een aantal beelden.

De wandeling onder begeleiding van een coach is gratis!

Wil je meer weten over een warmtescan voor jouw woning, kijk dan bij individuele warmtescan

 

Meld je hier aan!