Al bijna 65 jaar doen we wat we mooi vinden: bouwen en ontwikkelen. De vele woningen en utiliteitsprojecten die trots het Reinbouw-stempel dragen zijn daarvan het overtuigende bewijs. Ze vormen de concrete tijdlijn die onze rijke geschiedenis weerspiegelt. Maar liefst 50.000 woningen werden gebouwd door Reinbouwers. Maar liefst 50.000 gezinnen leven hun leven in de woning die we voor ze bouwden.

Samen met meer dan honderd andere partijen, ondertekenden we in de zomer van 2014 de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. Daarmee beloofden we ons in te zetten voor de gezamenlijke ontwikkeling van ten minste 100.000 nul-op-de-meter-woningen. Met ons nul-op-de-meter renovatieconcept dragen we daar actief onze bouwstenen aan bij.

Om te bewijzen dat het werkt, ontwikkelden we in 2016 een modelwoning in samenwerking met Zonrijk Wonen, gemeente Wageningen en de Woningstichting. In dit concept, voorzagen we de woning van binnenuit van een duurzame schil, zodat de originele gevel behouden blijft. Het plug and play energieconcept met warmtepomp, wandverwarming en PV panelen maakt het huis in twee weken volledig energieneutraal. Hierdoor wonen de bewoners niet alleen voordelig, maar ook bijzonder comfortabel.