Duurzaamheid is een opgave en een uitdaging. Ook en vooral dicht bij huis, in de wijk en de buurt. Een groep bewoners van de Weverstraat en omgeving in Oosterbeek wil verkennen of er interesse is om duurzaamheid samen aan te pakken. Het kan gaan om gezamenlijke projecten op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen, elektrisch rijden etc.

Maar de burger wil natuurlijk eerst weten wat de gemeente van plan is en welke ondersteuning er mogelijk is. Daarom wordt er op 10 december een informatieavond gehouden.

Het programma:

  • De gemeente licht de plannen toe voor een toekomstig energie en duurzaamheidsbeleid.
  • Het Energie Loket Midden Gelderland vertelt over collectieve inkoopacties, maatwerk energieadvies en voorbeelden van collectieve acties.
  • In Oosterbeek bestaat er al een burgerinitiatief op het gebied van een duurzame wijk. De Stenen Kruis groep licht hun initiatieven toe.
  • Aan het eind van de avond willen we graag weten welke duurzaamheidsthema’s er leven in de Weverstraat e.o en wie mee wil doen aan een verdere uitwerking van deze ideeën?

De wijk Weverstraat en omstreken wordt omsloten door de Toulon van de Koogweg, Benedendorpsweg, Pieterbergseweg en Utrechtseweg. Maar als je er net buiten woont ben je natuurlijk ook welkom.

De bijeenkomst is op 10 december 2018 om 20.00 uur in de Concertzaal, Rozensteeg 3 te Oosterbeek.

De flyer met meer informatie kun je hier downloaden.