In deze roerige tijden is het fijn om goed nieuws met jullie te delen. En dit goede nieuws is er nu!

Zoals in alle steden van Nederland en ook in andere wijken van Arnhem, zijn (elektrische) deelauto’s in opmars. Logisch, want ‘gedeeld vervoer’ is een modern, duurzaam, en sociaal passend concept.

Binnenkort, nog voor de zomer, komen de elektrische deelauto’s ook in en voor onze wijk beschikbaar. Wij hebben als initiatiefgroep goede afspraken kunnen maken met zowel Mywheels als Wedrivesolar. 

Heb je een keer een extra auto nodig, gebruik je de (tweede) auto maar af en toe of zoek je een duurzaam alternatief voor het openbaar vervoer in deze Corona-tijd? In Angerenstein valt er voor iedereen nu wat te kiezen!

Mywheels had eerder al aangegeven dat er voldoende draagvlak is in onze wijk. Ze gaan dus een elektrische auto plaatsen. Dat heeft in verband met Corona-crisis wat langer geduurd, maar binnenkort zal deze er echt komen! Door Mywheels wordt een Renault Zoe bij de laadpaal op de hoek Laan van Klarenbeek - Verlengde Prümelaan geplaatst. En deze Renault Zoe is door iedereen te gebruiken. Je betaalt per km, een abonnement is niet nodig. Wil je dus af en toe elektrisch rijden? Probeer dan eens deze auto van Mywheels.

Ook Wedrivesolar gaat in juni de eerste auto plaatsen in onze wijk. Er hebben zich voldoende mensen aangemeld en hebben een abonnement genomen of een optie hierop. De eerste auto gaat er komen. We vinden het ontzettend prettig dat zoveel mensen mee willen doen. Logisch ook, want het is een mooi concept en een prima alternatief voor een eigen auto. Voor een vast bedrag per maand krijg je een bepaald aantal credits dat je vrij kunt inzetten. Opsparen mag per kwartaal en opzeggen kan ook per kwartaal. Heel flexibel dus. Heb je regelmatig een auto nodig, en vind je het okay om de auto met buurgenoten te delen, doe dan mee met Wedrivesolar in Angerenstein. Ten opzichte van het bezitten van een eigen auto is het kostentechnisch interessant om bij Wedrivesolar in te stappen. En wellicht belangrijker, de keuze voor deze vorm van vervoer is milieuvriendelijk.

Hoe meer deelnemers, des te meer deelauto’s plaatst Wedrivesolar in onze wijk, en dus meer auto’s om uit te kiezen. De eerste auto is een Renault Zoe, de tweede kan wel eens, net als in Arnhem-West, een Tesla zijn. 

Meer weten over één van deze opties? Kijk op de websites van Mywheels https://mywheels.nl/ of Wedrivesolar https://www.wedrivesolar.nl/.

Maar je kunt ook contact opnemen met één van ons.  Stuur dan een bericht naar e.deelauto.angerenstein@gmail.com. Wij bespreken graag jouw situatie en ideeën voor deelname aan het elektrische deelauto-project Angerenstein.