Nieuwe naam

Het buurtinitiatief  ‘Duurzame en leefbare wijk Stenen Kruis’ heeft een nieuwe naam: ‘Duurzame Stek’. Stek is een afkorting van Stenen Kruis, maar staat ook voor ‘plek’. Een aansprekende naam met de associatie met een plantje dat gaat groeien en bloeien en een plek om je thuis te voelen. De nieuwe website in de maak: www.duurzamestek.nl

Warmtewandeling

Op dinsdagavond 29 januari heeft de werkgroep ‘the heat is on’ van de buurtinitiatief de Duurzame Stek een warmtewandeling georganiseerd. Met een warmtecamera ging de groep langs vijf huizen om de warmtelekken in beeld te brengen. Op deze manier wil de groep voor een aantal verschillende type huizen in kaart te brengen waar de grootste probleemgebieden liggen. Vervolgens kunnen ze op zoek gaan naar de mogelijkheden tot verbetering van de isolatie. Wat zijn de quick wins die je zelf kunt doen en welke aanpassingen vragen om een collectieve aanpak? De bevindingen zal de groep delen op de website.

'The heat is on' beveelt een warmtewandeling ook anderen in de wijk van harte aan. Kijk op Warmtecamera wandeling op deze website om het voor je eigen buurtje te organiseren. Het is kosteloos.