Het voorjaar is aangebroken met hogere temperaturen en veel zon. Dus het seizoen voor de warmtescans individueel en de warmtewandelingen is voorbij. De zomer komt er aan om voorgenomen isolatiemaatregelen voor winterseizoen 2021 uit te voeren. Zo kunnen we allemaal een bijdrage leveren aan ons bedrijfsleven in deze moeilijke tijd van het coronavirus. Tevens kunnen we bij het thuiswerken weer meer klussen uitvoeren aan ons huis.

Het aantal warmtewandelingen groeide enorm afgelopen winterseizoen. Ruim 30 wandelingen en ruim 20 individuele scans zijn uitgevoerd. Dankzij de inzet van coaches en de uitbreiding van het aantal warmtecamera’s tot 5 stuks konden we de wachtlijsten voor aanvragen weer terugbrengen. Helaas viel de laatste week van maart vanwege de uitbraak van het coronavirus buiten de boot en moeten een aantal mensen weer wachten tot najaar 2020, als de nachten weer koud zijn.

Een voorbeeld: In de burgemeesterswijk in Arnhem zijn meerdere wandelingen georganiseerd. Op 10 maart werden de resultaten van de wandelingen door ELMG gepresenteerd op uitnodiging van de zeer actieve werkgroep duurzaamheid. Ook de plannen van de gemeente en de problematiek van de vele monumentale panden werden besproken in aanwezigheid van gemeente. Er moet nog veel gebeuren voordat de wijk aardgasvrij kan worden gegeven. Ook in Velp, Rheden en Renkum en meerdere wijken in Arnhem (Groen-west, Molenbeke, Rijkerswoerd) zijn wandelingen uitgevoerd.

Als je meedoet aan een wandeling krijg je inzicht hoe de woningen in je straat warmte verliezen en worden tips gegeven en vindt uitwisseling van informatie plaat. Zo weet je wie wat gedaan heeft en hoe je zaken moet aanpakken. Zo stimuleer je buurtcontact en organiseer je dat iedereen wat doet. Dus neem, als de coronacrisis voorbij is, weer contact op en organiseer een wandeling in de buurt.