Er zijn tal van mogelijkheden om energie te besparen en nog comfortabeler te wonen.

In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het milieu, en het levert je geld op. Sommige maatregelen zijn gratis, soms moet je eerst investeren. Maar die investering verdien je vaak verrassend snel terug.

Naast isoleren is energiebesparen op veel andere manieren mogelijk. Bedenk dat de meeste energiekosten in huis opgaan aan verwarming. Hier valt dus veel winst te behalen.

De klimaatgids geeft heel veel tips voor energiebesparen. Ook de Consumentenbond geeft een uitgebreid inzicht in de mogelijkheden.

24 tips om te besparen op jouw energierekeningOok met eenvoudige maatregelen, kun je energiebesparen. Op de afbeeldingen hieronder zie je verschillende mogelijkheden om energie en geld te besparen.

Energiebesparingstips

 

Poster met 24 tips voor energiebesparing

Naast het soort huis waarin je woont (klein appartement of groot huis) en het aantal bewoners, is vooral je gedrag omtrent energieverbruik belangrijk. De besparingen die vermeld staan zijn per jaar berekend en de grootste besparingen staan bovenaan. Al probeer je maar een paar tips, dan kun je toch al flink besparen! Klik op de afbeeldingen om de placemat of poster te downloaden of bekijk onze bespaartips.

Wil je energiebesparen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan heeft het Energieloket woonwensencoaches. Zij komen gratis bij je langs voor een Woonwensenscan. Zij helpen je op weg jouw woning comfortabeler, gezonder, veiliger en energiezuiniger te maken.