Elektrisch rijden is schoon, rustig en zuinig. En de mogelijkheden om elektrisch nog verder en comfortabeler te reizen nemen toe.

Fietsen en lopen zijn het best voor het milieu. Hoe zit het met andere vervoermiddelen? Elektrisch aangedreven vervoer is een schonere keuze dan vervoermiddelen met een uitlaat, zeker als de stroom duurzaam wordt opgewekt zoals bij de trein.

Steeds meer mensen reizen met de elektrische fiets of trein naar hun werk. Auto nodig? Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker en denk aan deelauto's.

De ontwikkelingen rond elektrisch vervoer gaan razend snel. In de periode van 2010 tot 2018 is het duurste onderdeel (de batterij) al 80% goedkoper geworden. Ook heeft een elektrische auto minder onderhoud.

ROV biedt verschillende (financiële) ondersteuningsmogelijkheden en (praktische) informatie over elektrisch rijden.

Er zijn geen subsidies te krijgen. Wel kan je als bedrijf goedkoop elektrisch rijden met een lage bijtelling voor prive gebruik. Kijk hiervoor bij de belastingdienst.nl en zoek op ‘Bijtelling privégebruik auto’

Als je een auto koopt, kies dan een zuinig model en reis bij voorkeur met anderen samen. Oudere auto's zijn aanzienlijk slechter voor het milieu. Kijk voor tips voor een zuinige auto kopen op Milieu Centraal. Enkele energiecoöperaties in Gelderland zijn ook initiatieven begonnen met elektrische deelauto’s.  In de regio van dit Energieloket is er nog geen elektrisch deelautoproject.

Of kijk eens naar de mogelijkheden om prive een (elektrische) auto te leasen. Dat wordt namelijk telkens goedkoper. Objectieve informatie over prive auto leasen is te vinden bij de Consumentenbond.

Oudere brommers en scooters, vooral met een tweetaktmotor, zijn echte luchtvervuilers. Er zijn inmiddels ook schone elektrische brommers en scooters te koop.